Energiani tietosuojakäytäntö

energiani.fi-sivuston tietosuojakäytäntö - päivitetty 13.5.2019

 

Kuka on vastuussa henkilötietojesi käsittelystä

Energiani Finland Oy, jonka Y-tunnus on 2959103-5 (”Energiani”), “me” olemme vastuussa henkilötietojesi käsittelystä. 
Yksityisyytesi on meille tärkeää. Asiakkailtamme kertyviä henkilötietoja käsitellään turvallisesti ja henkilötietolain mukaisesti asiakassuhteen hoitamiseen. Henkilötietoja kerätään antaessasi ja päivittäessäsi henkilötietojasi muun muassa tilatessasi myymiämme tuotteita, rekisteröityessäsi Energiani verkkokaupan asiakkaaksi tai tilatessasi uutiskirjeemme.


Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä tai haluat ottaa meihin yhteyttä tarkistaaksesi oikeutesi, voit ottaa yhteyttä meihin – tavoitat meidät helpoiten asiakaspalvelu@energiani.fi tai käyttämällä chat-palveluamme.

Kuinka käsittelemme tietojasi?

Käsittelemme henkilötietojasi seuraavalla tavalla: 
- meiltä tekemiesi ostosten hallinnointiin ja lähettämiseen.
- luomasi tilin hallinnointiin.
- markkinointimateriaalin lähettämiseksi sinulle sähköpostitse, tekstiviestinä ja postitse.
- meillä on oikeus käsitellä ja luovuttaa rekisterissä olevia tietoja perusteltuja käyttötarkoituksia (kuten suoramarkkinointia) varten henkilötietolain (523/99) mukaisesti. 
- räätälöityjen ja sinulle suunnattujen tarjousten luomiseen perustuen tilaushistoriaasi ja tuotteisiin, joita kohtaan olet osoittanut kiinnostusta, esim. klikkaamalla niitä uutiskirjeessä tai tekstiviestissä, tai asettamalla tuotteet ostoskoriisi. 
- lakien ja määräysten noudattamiseksi.
- verkkosivun toimivuuden parantamiseen mahdollisimman onnistuneen ostokokemuksen tarjoamiseksi. 

Kuinka suojaamme henkilötietosi?

Energiani ja yhteistyökumppanimme olemme tehneet monia organisatorisia ja teknisiä turvatoimia henkilötietojesi suojaamiseksi. Pyrimme aktiivisesti noudattamaan EU:n tietosuoja-asetusta (GDPR). Tämän takia voit esimerkiksi poistaa tilisi omissa asetuksissa. Käytössämme on useita IT-järjestelmiä ja toimintoja, jotka auttavat meitä suojaamaan henkilötietojasi luvattomalta tai asiaankuulumattomalta käsittelyltä. Lisäksi sisäiset rutiinimme varmistavat, että tietoihisi ei pääse käsiksi tarpeettoman monta ihmistä. Asiakastietojen käsittely tapahtuu turvallisessa suojatussa SSL-verkossa. SSL-sertifikaatin myöntäjänä toimii Comodo Certification Authority. Tämän lisäksi Energianin kaikki palvelimet sijaitsevat Helsingissä.

Miten asiakas voi tarkistaa tietojensa?

Suurin osan tiedoista, kuten tilaushistoria, toivelistat, asiakastiedot tai uutiskirjeiden tilaukset voit tarkistaa kirjautumalla tilillesi. Asiakas voi kieltää tietojensa käytön ja käsittelyn markkinointitarkoituksiin ja tarkistaa itseään koskevat tiedot ottamalla yhteyttä Energianin asiakaspalveluun.

Onko sinun luovutettava henkilötietosi meille, ja mitä jos et?

Voidaksemme tarjota sinulle palveluita ja voidaksesi tehdä sopimuksen Energianin kanssa, sinun täytyy luovuttaa meille tietyt henkilötietosi. Jos et luovuta sopimusvelvoitteemme täyttämiseen tarvittavia henkilötietoja, emme voi esimerkiksi toimittaa tilaamiasi tuotteita. 

Suostumuksesi tarvitaan esimerkiksi silloin, jos haluat jatkossa vastaanottaa uutiskirjeitä, tekstiviestejä tai postia, jotka sisältävät tietoja ja tarjouksia.